Oskar

Oskar Carlsson


Jag föddes 13 november 1999 på Karlstad BB. Min pappa Peter körde då motocross och det var därigenom som mitt intresse för motorcyklar började. Sommaren 2004 var jag 3,5 år gammal och fick min första egna motocross, det var en QR50. Lärde mig köra på bara några dagar och sedan dess har jag varit fast för sporten. När jag fyllde 5 år tog jag min guldhjälmslicens och började tävla. Körde då KTM 50cc.


Allt eftersom jag växte har även motocrosscyklarna varierat. Jag körde 65cc på en Kawasaki samt en GasGas, när jag gick upp på en 85cc valde jag Suzuki. Suzuki var märket i flera år, men under 2012 började jag även tävla i supermoto och jag gick därför upp på 125cc och började åter med KTM för en kort period. Efter några tävlingar i Supermoto bytte jag dock till en Yamaha YZ125.


Det var faktiskt först 2012 som jag kompletterade motocrosskörningen med supermoto, tog licens i Örebro på valborgslägret och åkte på samtliga deltävlingar under säsongen. Det var tyvärr inga i min ålder som körde supermoto, men jag fick av SVEMO dispens och körde i Openklassen med de vuxna förarna, tyvärr gällde min dispens endast på 125cc, vilket gjorde att det är lite svårt att hänga med de större supermotocyklarna på 450cc. Slutade mitt första år som 10:a i Openklassen. Året 2014 gick jag upp på 250cc och 2014 fick jag äntligen 450cc att köra på och återigen var det en Suzuki som flyttade hem till garaget. 2014 slutade jag 2:a i supermoto Open, men hade tagit samtliga pole positions under året! Bredvid supermoto körningen är jag självklart kvar på motocrossen, tävlar i serielaget för Säffle MCK och är nu utbildad tränare och har egna träningsläger i klubben med nybörjarförarna och tjejer.


Inför säsongen 2015 skrev jag ett Teamkontrakt med Husqvarna motorcycles scandinavia genom Allmek Deje AB. Det är ett stort steg framåt i min karriär och ett steg närmare mitt mål om att delta i VM. Säsongen 2016 blev klar med ytterligare ett år med LeoVegas Husqvarna. 2016 blev det SM i supermoto, med deltävlingar i Norge och Danmark, samt Superbiker i Mettet. Resultatet 2016 blev total 6:a i SM, samt 3:a i Danska Mästerskapen.

Året 2017 avbröts samarbetet med Husqvarnamotorcykels scandinavia. SM resultatet efter samtliga deltävlingar blev en 3:e plats och en bronsmedalj i Svenska mästerskapen i Supermoto. Tyska mästerskapet kördes samma år och det gav en riktigt bra utveckling  av körningen och många goda erfarenheter. 


Säsongen 2018 blev ett lugnare år med siktet inställt på SM. Tyvärr krånglade hojen på några av tävlingarna, men beslut togs att satsa på en ny hoj och inför sista två deltävlingarna var det en ny Husqvarna FS450 -19 som kördes. Resultatet på sista deltävlingen blev en 2:e plats och körningen var kanon. 2018 är även året då jag är en av förarna i Landslaget för Sverige i LagVM i Supermoto.

Copyright © All Rights Reserved